biyjossan.blogg.se

Believe In Yourself!

Teknik träning

Kategori: Eleiko PT, Träning & Hälsa

God morgon världen, vilken underbar dag! Precis den känslan hade jag när jag vaknade idag. Till frukost väntade bananpannkakor, hallon och kaffe. Så självklart, lite Argi+ på det för en riktigt bra vitaminkick och uppladdning inför träning.
 

Det blev SummerPark HIIT i folkparken med Min fina, saknade vän Ida. Det var verkligen underbart att få träffa henne, hon är världens bästa! Hon ger så mycket positiv energi och gör mig så glad!
Ett riktigt grymt pass, 10 olika stationer, man kör 2 & 2 och när den ena kör springer den andra under en viss tid, ena upplägget var 20 sekunder köra 10 sekunder vila och 20 sekunder köra. Som sagt riktigt bra träning och skönt att vara igång igen även fast jag fick ta det lugnt! 
 
 
Vi hann även med lite teknik träning, knäböj - back-, front- & overhead squat. Passade bra då de igår och halva dagen idag hade det på PT-utbildningen Kista. Längtar något enormt och vill vara där nu! Så nu har jag tränat lite inför det och kommer självklart fortsätta med det. Kommer bli massa teknik med lätta vikter för lätt och rätt istället för tungt och fel!  
Det var välbehövligt och riktigt bra att få någons hjälp så man vet om man gör rätt eller inte. 
 

 
Ida filmade även när jag körde, så det ska jag kolla på och analyser för att se vad jag gör bra med framför allt vad som kan bli bättre.

Believe In Yourself! 

Tillbaka på gymmet

Kategori: Eleiko PT, Träning & Hälsa

I just love it – back at the gym!

ÄNTLIGEN! Kunde inte blivit en bättre fredag och start på denna helg, ett grymt pass på gymmet. Det första efter 8 veckors ofrivillig vila och det fick bli ett rygg- & magpass. Mitt mål är att försöka lära mig pull-ups och dips till utbildningen som drar igång 7 augusti (hoppas jag!). Helst även ring-dips.
Så prio framöver kommer att vara pull-ups, dips, bålstabilitet och rörligthet. Så jag ska försöka lägga upp ett schema de kommande 8 veckorna fram till utbildningen drar igång. Jag är något sjukt taggad! Fokus kommer ligga på teknik, hitta musklerna och att verkligen göra rätt!

Jag skulle egentligen ha börjat utbildningen igår men ett elakt virus satte stopp för det och jag fick skjuta på det till hösten. Jag längtar som en tok! Inte mindre när jag ser alla härliga bilder och allt positivt som Anna skriver på sin blogg. Utbildningen kommer vara grym! Så framöver blir det stenhårt anatomiplugg, att lära sig alla muskler med ursprung, fäste och funktion är inte det lättaste men så otroligt roligt! De latinska namnen börjar sätta sig mer och mer, så nu är det bara att kämpa på!

 

Äntligen fick skorna tas fram igen och dammas av, välbehövligt!
 
Just Do It!
 
Believe In Yourself

Fröknäcke

Kategori: Kost & Recept

Jag rekommenderar varmt detta fröknäcke som verkligen är gott och enkelt att göra. Du får ett glutenfritt, nyttigt alternativ till knäckebröd, som är perfekt för mig som är glutenintolerant. Det är gott både som det är, med smör eller med ditt favorit pålägg. 

Fröknäcke
 
 


 
Recept
 
Du behöver:
2 dl Solrosfrön
1/2 dl Krossade linfrön 
1/2 dl Sesamfrön
1/2 dl Pumpakärnor
4 msk Fiberhusk
1 tsk salt
5 dl Vatten
Flingsalt ovanpå
 
Gör såhär:
Blanda ihop allt. Låt svälla i 10 minuter,Dela smeten i två lika stora delar och lägg på ett bakplåtspapper. Använd även ett bakplåtspapper ovanpå för att trycka ut smeten på plåten. Strö över och tryck till flingsaltet. 
150 grader i varmluft i 50 minuter alternativt 160 grader vanlig värme i 1 tim och 15 min.