Fröknäcke
Kategori: Kost & Recept
Jag rekommenderar varmt detta fröknäcke som verkligen är gott och enkelt att göra. Du får ett glutenfritt, nyttigt alternativ till knäckebröd, som är perfekt för mig som är glutenintolerant. Det är gott både som det är, med smör eller med ditt favorit pålägg.
Fröknäcke
Recept
Du behöver:
2 dl Solrosfrön
1/2 dl Krossade linfrön
1/2 dl Sesamfrön
1/2 dl Pumpakärnor
4 msk Fiberhusk
1 tsk salt
5 dl Vatten
Flingsalt ovanpå
Gör såhär:
Blanda ihop allt. Låt svälla i 10 minuter,Dela smeten i två lika stora delar och lägg på ett bakplåtspapper. Använd även ett bakplåtspapper ovanpå för att trycka ut smeten på plåten. Strö över och tryck till flingsaltet.
150 grader i varmluft i 50 minuter alternativt 160 grader vanlig värme i 1 tim och 15 min.
Blanda ihop allt. Låt svälla i 10 minuter,Dela smeten i två lika stora delar och lägg på ett bakplåtspapper. Använd även ett bakplåtspapper ovanpå för att trycka ut smeten på plåten. Strö över och tryck till flingsaltet.
150 grader i varmluft i 50 minuter alternativt 160 grader vanlig värme i 1 tim och 15 min.