biyjossan.blogg.se

Believe In Yourself!

Stress.

Kategori: Allmänt

Låt oss prata om stress något som påverkar alla, vissa mindre och andra mer. Frågan är bara varför en del påverkas mer och andra mindre? Jag tror att det är mycket som spelar in, jag tror det kan ha att göra med uppväxt. I alla fall att det påverkar, har man levt ett liv med mycket stress men på ett bra sätt så kanske man är van vid stress och därmed även kan hanter den på ett bättre sätt. Har man däremot haft en uppväxt med mycket negativ stress som påverkar både förälder och barn på ett negativt sätt så kanske man har svårare att hanter sin stress. Har man däremot aldrig varit utsatt för stress förrän senare i livet kanske stressen kan bli för mycket.

Stress finns runt omkring oss hela tiden, vi utsätts konstant för stress. Vissa är helt oberörda medan andra kan bli helt förstörda. Stressen kan både ha en positiv och en negativ inverkan. Den positiva genom att man får en kick, man presterar på en högre nivå och kommer dit man vill. Men allt för hög stress under en för lång tid är negativ och rent av skadlig. Stressen kan påverka dig både psykiskt och fysiskt. Den kan ge huvudvärk, ledvärk och andra kroppsliga symptom. Men även psykiska som depressioner, humörsvängningar och nedstämdhet. 

Det är viktigt att hela tiden lyssna på sin kropp, att fundera på om jag är stressad. Jag personligen tycker det är svårt, det är svårt att skilja mellan att vara stressad och att vilja få mycket gjort. Vart går gränsen mellan att viljan blir en stress och att viljan enbart är vilja och något positivt? Jag tror det kan vara svårt att uppmärksamma stressen i tid i vissa fall. Det är lätt att det smyger sig på omedvetet och att du tillslut inte klarar det längre. Men gränsen är hårfin och det viktigaste är att lyssna dig själv. Lyssna på din kropp och hur du mår! 





Believe In Yourself ! 

Glad påsk.

Kategori: Allmänt

Hoppas att alla haft en riktigt härlig och glad påsk! Det har i alla fall jag. Långfredagen startade Essa och jag med en härlig promenad med hennes lilla hund i solen. Det var så härligt att gå längs södra promenaden i Norrköping igen och faktiskt en utav anledningarna till att jag saknar Norrköping. Förutom mina systrar och kompisar såklart! Solen värmer skönt och luften var sådär frisk och härlig! 


Pannkaksfrukost hos essa:
3 ägg
1 dl mandelmjöl 
1/2 dl vatten 
1/2 msk fiberhusk 
1 msk kakao
Hallon 
Blandas till en jämna smet och stek i stekpannan. 


Vidare ner till mormor och morfar och till Emma i Gusum för scanning och en god pizzalunch. Det är så roligt när man hinner träffa så mycket släkt och vänner som möjligt när man är hemma. Jag hann även med en fika med Emelie igår på lilla blå. Igår blev det en god påskfrukost med ägg och skinka och en lunch med strömming, sill och omelett. Så gott! Men något jg längtat efter länge och som troligen är min favorit under helgen - grillat! Grillad oxfilé, lammfilé, älg och vildsvin! Grillat i världsklass av pappa i fredags och jag gjorde mitt bästa och visade mina talanger igår. 





Lycklig över att ha en så fin familj så fina vänner och ett helt fantastiskt liv som bara kan bli bättre!





Believe in Yourself! 

En helt fantastisk dag.

Kategori: Allmänt

Ibland när man tar en helt ledig dag och den blir sådär perfekt. När jag tänker tillbaka så har dagen verkligen varit helt underbar. Förstår ni vad jag menar? En dag då du känner dig oslagbar. En dag som inte kunnat bli bättre och som gör att du känner dig så lycklig. Så lyckligt lottad att ha så många fina människor omkring dig. Just idag är det allra helst mina systrar som gjort min dag. Mina älskade systrar, mina bästa vänner, de som förstår mig och alltid finns där. Som stöttar och peppar, som lyssnar mer än någon annan och som kan känna precis det jag känner. 

Det finns nog inga bättre än ni två, världens bästa systrar. Dagen började  med relax och spa på Grand Hotell. Det var verkligen så härligt och välbehövligt. Massagen var det bästa jag gjort på länge, så stel som jag var i hela ryggen och allra helst i nacken. Nu måste jag bli bättre på att stretcha och även på att gå på massage! 


Dagen fortsatte med en lunch på det ganska nyöppnade stället Hälsofreak som ligger i knäppingsborg i Norrköping. Något jag varmt kan rekommendera, deras sallader är helt otroligt goda och det har även wraps och annat gott. 


Uppladdning med en god NOCCO bcaa inför ett pass och solning på Nordic med Essa. Träffade en del vänner jag inte träffat på länge vilket var roligt! 

Dagens pass:
3x5 - back squats
3x5 - front squats
4x8 - axelpressar 
3x8 - excentriska squats på låda
(Oerhört bra för att bygga upp styrkan på framsida lår)
3x8 - utfall på låda med kettlebell
Superset
3x8 - Goblet squat + KB svingar




Kvällens enkla men otroligt goda middag fick bli gravad lax i salladsblad med avokado. Vi skulle äta på sushi Yama, dessvärre kan jag inte äta deras sushi då det är gluten i riset men Essa tog sushi och jag köpte god gravad lax istället. 




Ett glas vin till det och lite mörk choklad och jordgubbar. Bättre slut på en helt fantastisk torsdag kan det inte bli! 
LOVE MY LIFE! 



Believe in Yourself!