biyjossan.blogg.se

Believe In Yourself!

Test-tisdag.

Kategori: Allmänt, Träning & Hälsa

Vilken grym start på en härlig dag. Känner ni igen den där känslan när man frågar sig själv om man verkligen ska gå upp när klockan ringer? Då man känner att sängen är otroligt skön och man helst av allt bara vill ligga kvar. Men samtidigt vill iväg och träna och att veta att passet på Nordic kommer bli grymt! Dagens knep fick bli musik och en NOCCO bcaa. Päron är verkligen såå god och vill du ha koffeinfritt kan jag rekommendera jordgubb/rabarber. Love it!

Eftersom Games är över så var det dags för en test vecka på Nordic. Dagens tester besld av:
A - sidoplanka på rak arm så lång tid som möjligt. 
B - stillastående jämfota hopp, så långt som möjligt. 
C - strikt Pullups - maxa en
D - 4 set  av 400 m och 10 burpees taget 15cm

Det där med att hoppa var inte riktigt min grej idag,  jag hade svårt att få till flytet med armar och hopp. Jag hoppade inte i rätt takt med att jag svingade armarna. Men vad tusan, jag försökte i alla fall och roligt hade jag också. Nästa gång går det bättre, det gäller bara att fortsätta försöka och inte ge upp! Jag älskar känslan av ett bra pass när kroppen känns helg slut! 
Believe In Yourself! 

En underbar helg.

Kategori: Allmänt

Jag har haft en helt fantastisk helg med min underbara vän Amanda. Det hsr varit så mysigt med sällskap. Hon kom i fredags och åkte hem idag. Vi har haft mys hemma med god mat och varit på stan och shoppat. En av helgens stora händelser förutom stt Amanda kom till mig var att jag i fredags fick boken sälj signad av Fredrik och igår var på akademibokhandeln och lyssnade på när han berättade om din bok och sin framgång. En svårslagen helg på många sätt. En känsla jag har väldigt ofta just nu då jag är oerhört lyckligt lottad att ha så mycket fina människor omkring mig och genom att jag lyssnar till mitt hjärta och följer mina drömmar. Livet blir verkligen vad du gör det till.

En av mina största förebilder - Fredrik Eklund! Fick boken sälj slm han skrivit signad på NK i fredags. 


Jag fick en så fin present av Amanda, en yoga bok. Det ska verkligen bli spännande att läsa den! På fredagkvällen gjorde vi taco, så gott att ha i ett salladsblad om du vill ha en nyttigare variant eller som jag inte tål gluten. 


Ett experiment till efterrätt:
2 dl chasewnötter
1 banan
2 msk kakao
Vatten eller annan vätska till önskad konsistens. 

Blötlägg chasewnötterna och häll av vattnet.
Mixas väl och blir som chokladpudding. 


Många tycker det gröna i skålen ser konstigt och inte så gott ut, kanske inte Amandas favorit heller. Men jag gillar att hon vågade testa och att hon ändå tyckte det var helt okej. Proteinpannkaka med banan och apelsin var nog det hon gillade bäst. 


Lunch på ichaicha i Mood gallerian så fräscht och gott! Perfekt påfyllning under en dag med shopping! 
Fredrik var även på akademibokhandeln i city och pratade om sin bok och sin resa. Han är verkligen inspirerande och framgångsrik. Han berättade om att det första viktiga att lära sig för att bli en bra säljare är att kunna sälja sig själv. Kan man sälja sig själv - kan man sälja allt. Det är även viktigt att vara sig själv och inte göra om sig för att passa in. Det är precis vad jag hittills läst om i boken. Jag tycker även att det är så sant. Det är även något jag ska jobba mycket med, lära känna mig själv, tro på mig själv och vara den jag är istället för att fundera på hur andra vill att jag ska vara. För att andra ska tycka om mig så måste jag tycka om mig själv. 

Kvällens pizza, blev inte riktigt som vi tänkt men trots det god! 
Vi skulle göra en botten på mandelmjöl men lyckades av misstag köpa bovetemjöl. 

INGREDIENSER
  • 5-6 dl bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3 dl vatten
  • ½ dl kallpressad olivolja

TILLAGNING
  1. Blanda bovetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Häll i vatten och olivolja och rör till en smidig deg.
  3. Blir det för kladdigt är det bara att ta lite extra mjöl.
  4. Rulla små bollar som du sedan plattar ut på bakbord med bovetemjöl eller om du vill göra en stor pizza ta då ut hela degen på ett bakplåtspapper på en plåt och platta ut över plåten.
  5. Grädda i 250 grader 10-15 minuter.

Toppades med skinka, champinjoner och Buffalo mozzarella på min medan Amanda använde vanlig mozzarella och ost. 

Tack min fina vän för en underbar helg och hoppas resan hem gick bra! Believe in Yourself! 

Livet i Stockholm.

Kategori: Allmänt

Jag bara älskar storstadslivet, Stockholm i mitt hjärta precis som de sjunger på allsång. Livet i Stockholm är verkligen underbart och jag trivs som fisken i vattnet. Att uppfylla en dröm och flytta hit, det är verkligen något jag är stolt över. Här uppe finns så mycket möjligheter och så mycket att göra. Det finns så mycket nätverk, föreläsningar, mingel och trevliga människor. Det finns det mesta helt enkelt. 

Kvällen spenderades på en månadscoaching/föreläsning i självkedarskap med nätverket Selfleaders. En otroligt lärorik och givande kväll som startade med en praktisk del där vi först fick reflektera över vårt liv på en skala 0-10 hur nöjda vi var med hälsa, familj/kärlek och med ekonomi/arbete/fritid. Tankeväckande helt klart. Den andra övningen handlade om att göra och vara. Vad vi gjort under månaden som varit bra och vad vi vill göra nästa månad. Men även vart vi varit i våra värderingar och vart vi vill komma.

Hon som sedan föreläste hette Marika och pratade om att "för stt leda andra måste du kunna leda dig själv!" Det är väldigt sant, för vet du inte vart du själv vill och ska och varför så har du svårt att komma dit. Men ännu svårare att leda andra och motivera dem till att komma dit. Det är därför viktigt att stanna upp och reflekter över vad jag vill och varför. 

Samhället idag är väldigt prestationsinriktat och många chefer har svårt att vara både chef och ledare. Det beror på att prestationen i utfört arbete är hög. Därmed drabbas relationen till de anställda och därmed även ledarskapet. Jag tror att det är viktigt att det blir en ändring på det. Det är viktigt att lyssna på alla anställda och försöka göra en så bra situation dom möjligt för alla. För det resulterar i att arbetet utförs på ett ännu bättre sätt då personalen är motiverad. 

Vi började även prata om jämställdhet. Att det klyftan mellan män och kvinnor måste suddas ut. För Marika tror vilket även jag tror, att det bästa jobbet blir när man beblandar dig. När både män och kvinnor kommer med sina åsikter. Men även när kvinnor tar fram sin manliga sida och männen sin kvinnliga. Det är bättre att vi jobbar sida vid sida istället för att männen ska jobba "över" kvinnorna. Det här är lite av allt det intressanta Marika pratade om. Det är ett stort och tankeväckande område men så viktigt och lärorikt. Det väcker tankar, ideer och nyfikenhet.


"Kulturkartan är ett av de mest kända resultaten av World Values Survey. Den är baserad på ett urval frågor ur studien och visar hur olika länder i världen placerar sig utifrån medborgarnas värderingar.

Länderna placeras ut efter sina värden på två axlar. Den undre axeln, x-axeln, mäter synen på livet i en rangordning från ren överlevnad till livskvalitet, tillit och självförverkligande. Ju längre högerut ett land placerar sig, desto viktigare är individens frihet. Den vänstra axeln, y-axeln, mäter traditionella värderingar där religiösa föreställningar och respekt för auktoriteter hamnar långt ned och sekulära, rationella, hamnar högre upp på skalan.

Den senaste kartan publicerades 2015 och är baserad på den sjätte omgången mätningar genomförda av WVS mellan hösten 2010 och våren 2014. 61 länder deltog i mätningen där 1200–1500 personer i varje land svarade på frågor om hur man t.ex. ser på familj, arbete, religion, politik, samhälle, vetenskap, trygghet, säkerhet, våld, framtiden."

Källa: http://www.iffs.se/world-values-survey/


Believe In Yourself!