biyjossan.blogg.se

Believe In Yourself!

Underbar start på veckan.

Kategori: Allmänt

En riktigt grym kickstart på veckan med ett härligt träningspass, på vägen till jobbet gick jag förbi skyltfönstrena vid NK och det var så fint. De hade julpyntat med massor tomtar som rör sig med musik till. Jag gillar verkligen julen och den mysiga stämningen som infinner sig!
 
 

Måndagskvällen blev kanonbra, den spenderades på Hälsocentret i Hökaränget med ett härligt gäng och min fina vän Johanna. Vi fick veta mer om sömn och hur man kan optimera sömnen för att vakna utvilad och det var så intressant! Det är när vi sover som kroppen har möjlighet att återhämta sig, både fysiskt och psykiskt, det är den tiden på dygnet som kroppen hinner ladda upp batterierna. Det som påverkar sömnen mest är hur vi lever i övrigt, vilka tankar vi har, hur mycket vi rör på oss fysiskt och vad vi äter. Det är till exempel inte optimalt att äta en stor måltid precis innan sänggående utan det är bättre att ta något lättsmält. Därför tar jag alltid en shake för att kroppen ska få all den näring den behöver för att återhämta sig under natten och för att den tas upp direkt i tarmarna utan att matsmältningen behöver arbeta. 
 

Under natten sover man i olika cykler där man varierar djupsömn med den mer ytliga sömnen som kallas REM-sömn. I djupsömn behöver vi vara 2 minuter för varje vaken timma per dygn, så det krävs inte så mycket för full återhämtning, MEN det kräver då att vi sover bra och kommer ner i djupsömn. De tre till fyra första timmarna är de viktigaste och det är därför viktigt att man kan slappna av och somna in ordentligt när man går och lägger sig. 
 

Det viktigaste knepet för att vakna utvilad det är att gå upp samma tid varje dag, sju dagar i veckan. Då får kroppen en vana och vet precis när det är dags att vakna till och gå upp. Man får då in en bra dygnsrytm. Det är något jag ska försöka prova framöver och det ska bli spännande att se resultatet. Jag lovar att hålla er uppdaterade! 
 
 
Believe In Yourself!
 
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: