biyjossan.blogg.se

Believe In Yourself!

Dag 18.

Kategori: Eleiko PT

Vilka dagar, så mycket information och otroligt mycket inspiration! Stort Tack Andreas för två riktigt bra dagar!
 
Vi har lärt oss så otroligt mycket dessa två dagar, fått mycket information och inspiration att bearbeta och ta till oss. Som jag skrev igår är det viktigt att ta till sig det man själv känner passar men jag måste säga att det Andreas handtaget upp och lärt oss kring dessa dagar är sådant jag tycker är relevant och förespråkar.
Det första man kan börja med att göra är att äta mer grönsaker och dra ner på sockret. Grönsaker skyddar mot alla sjukdomar och får dig att må bra. Att basera sin kost på ett stort intag grönsaker gör att du minskar infektionsrisker och minskar inflammationen i tarmen. 
 
Att till stor del äta en kost där man frågar sig för det första mår jag bra av det här? Om inte, varför utsätta sig för att äta det? Du vinner så mycket på att plocka bort det du och din mage inte mår bra av från din kost, en gladare mage som i sin tur ger en gladare kropp och själ. Det andra som man kan fråga sig är om det du har tänkt äta funnits för 1000 år sedan eller 10 000 år sedan? Att föredra är sådant som funnit med oss länge, de senaste 10 000 åren. Det är bättre mat, kvalitet och större chans att du och din mage mår bra av det. 
Välj i så stor utsträckning som möjligt närodlat och ekologiskt. Väljer du närodlat vet du vad det är du stoppar i dig och att det är bra kvalitet. Väljer du ekologiskt är det åtminstone förhoppningsvis giftfritt, hela 50% är chansen och det är betydligt bättre än 0%. Ekologiskt innehåller även mer antioxidanter. Så att tänka en extra gång när du går i affären och handlar skadar inte. Tänk kvalitet istället för kvantitet! 
Det du stoppar i munnen, som slinker ner i dina tarmar påverkar dig mer än du tror. De är viktigt att vara rädd om ett så viktigt och stort organ som mage och tarm är. Mår din mage och tarm bra så mår hela du bra. 
 
"Du är inte vad du äter, utan du är vad din kropp absorberar!"
 
 

Sömn, stress och livsstil i form av kost och hälsa är vad som påverkar din träning. Mår du inte bra psykiskt går inte din träning bra, sover du dåligt så kanske du inte får samma resultat med mera. Sömnen är något som är otroligt viktigt för så mycket annat i vardagen, det påverkar dig både fysiskt och psykiskt. Det är en viktig faktor i ditt allmänna välmående om du sover bra eller dåligt.  Under natten så är det två faser av återhämtning av dig, först börjar den kroppsliga/fysiska återhämtningen och senare börjar den psykiska. 
Man brukar säga:
22.30-02.00 - Den kroppsliga återhämtningen
02.00-06.00 - Den psykiska återhämtningen 
 
Det är dock skillnad på sömn och sömn, du kanske tycker att du sovit men frågan är hur kvaliteten är på din sömn. Ett antal faktorer som påverkar det är hur sent du dricker kaffe eller intar koffein, hur sent du tränar i och med att det ökar ditt kortisolpåslag och du blir pigg och hur nära inpå att du ska sova som du använder dator eller surfplatta. 
 
 
Att vara personlig tränare innebär att hjälpa en annan person att förändra sitt liv och sin livsstil. Att hjälpa och inspirera människor till att må bättre och få ett bättre liv. Sådant går inte på en dag, vecka och vissa gånger heller inte på en månad eller på ett år. Det är viktigt att låta det ta tid, på så sätt får man en hållbar förändring och anpassar sig långsamt till en livsstil som man vill leva.
 Att hjälpa folk med detta, förändra sin livsstil på ett positivt sätt är något jag vill arbeta med. Att i deras takt förändra och visa en väg mot att nå deras mål. Att se deras framgång, stötta dem och se hur små förändringar kan göra otroliga skillnader. För varje dag som går blir jag mer och mer sugen på att börja jobba. Nu är det bara 4 dagar kvar och en vecka till tenta, det känns så spännande och nervöst. 
 
Believe In Yourself! 
 
 

KOMMENTARER:

  • Malin H säger:
    2014-09-03 | 10:07:15

    Gud vad intressant det verkar! Vad mycket bra du får lära dig :)

    Svar: Ja det är verkligen roligt, skulle kunna gå utbildningen ännu längre :)
    Josefine Holmberg

Kommentera inlägget här: