biyjossan.blogg.se

Believe In Yourself!

Höstig Köttgryta.

Kategori: Kost & Recept

Nu är det inte långt kvar, bara 3 dagar, på lördag morgon bär det av upp till Stockholm. Eftersom det snart är dags att flytta så gjorde jag lite rensning och blandade ihop en del av de saker jag hade i kyl och frys. Den rensningen borde göras oftare både för att spara lite pengar men även för att äta upp det gamla och fylla på med nytt. Det blev en höstig köttgryta, åtminstone färgmässigt, med olika ingredienser och smaker.
 
Recept:
600 g Fläskfilé
1 Gul paprika
1 Röd paprika
2 st Rödbetor (kokta)
1 Burk krossade tomater
Grönkål
Sweet chili
Pepparmix
Salt
 
Jag skar kötet i strimlor och stekte det i olja, salt och peppar. Sedan stekte jag paprika, rödbetor och grönkål för att sedan hälla samman allt tillsammans med de krossade tomaterna och kryddorna. Jag lät det sedan stå och puttra ett tag. 
  
 
 
Believe In Yourself! 
 
 
 

JobbIntervju.

Kategori: Att Lyckas

Så spännande, så kul! Det är måndag och jag sitter på tåget på väg hem från Stockholm, pirrigt och spännande. Jag har varit på ytterligare en intervju och det kändes bra, arbetet låter intessant och jag hoppas de vill träffa mig på det företaget så jag får höra mer och även kan presentera mig själv för dem. Jag älskar intervjuer för jobb då det är lärorikt och mycket personlig utveckling. Det är ett bra sätt att träna på att sälja in vad man kan och är bra på men även ta fram för sin egen del vad man faktiskt är bra på och boosta sitt självförtroende lite men även ta fram vad man kan förbättra. Man lär sig otroligt mycket av intervjuer är min åsikt. Det är alltid lika nervöst innan! Men jag minns känslan på mina första intervjuer som om det var igår, benen bar mig knappt och hela jag skakade som ett asplöv kändes det som. En skräckinjagande men härlig känsla. Tankar som snurrade i huvudet kring vad de kommer fråga? Vad jag ska svara? Och tänk om jag svarar fel!? Jag tänkte tyst för mig själv på svar för de vanligaste frågorna och läste annonsen en gång till. Tog några djupa andetag för att lugna nerverna innan den som skulle intervjua kom och hämtade mig. Jag kan tänka mig att många med mig känner igen sig, minns ni första gången ni var på en intervju?
 
 
Det jag kan glädje er med som är på era första intervjuer är att även dessa nerver lugnar sig något efter att man har varit på några intervjuer. Även fast det är nervöst så känns det, i alla fall för mig, något mer avslappnat och lugnt. Det är oklart med jobb ännu men snart hoppas jag få en klarhet i det hela. Det finns lite olika lösningar som jag förhoppningsvis kan presentera senare i veckan då jag hoppas ha mer koll på läget. Men min stora dröm är att inom en snar framtid kunna starta mitt eget företag i någon form. Att driva min egen verksamhet har länge varit en dröm och jag har lite olika ideer och hoppas att jag snart kan förverkliga någon av dem. Jag tänkte jag skulle passa på att dela med mig av 3 tips som jag använder mig utav innan jag ska på en intervju:
 
1. För det första läser jag igenom annonsen flera gånger, vilket du troligen redan gjort då du sökte jobbet. Men var noga med att spara annonsen så att du har den kvar, för efter sista ansökningsdatumet försvinner den ofta och det kan vara bra att fräscha upp minnet om det var några veckor sedan du sökte jobbet. 
 
2. Förbered svar på de vanligaste frågorna vilket brukar vara:
 - Berätta mer om dig och din bakgrund från tidigare arbetsplatser, då ska du presentera vad du gjort tidigare år, vad du pluggat, vart du jobbet och vad du haft för arbetsuppgifter. 
 - Vad är dina styrkor? Försök då att framhäva 3 saker och ge exempel på när du har nytta av detta.
 - Vad är dina svargheter/förbättringsområden? Försök att förklara detta och gärna att det är något du jobbar på om du gör det.
 - Vart vill du vara om 5 år? Tänk alltid vart inom det företaget du söker jobbet på. Oftast vill de försöka hitta en långsiktig lösning. Sen kan man aldrig veta vad som händer under åren, men börja med att tänk vart du skulle vilja vara inom företaget om 5 år för att du skulle vilja stanna.
 - Varför sökte du tjänsten? Berätta vad det var du fastnade för, varför kände du att det skulle passa dig?

3. Pärm med betyg från skolan och arbetsgivare. Jag använder mig utav en pärm där jag har samlat alla mina betyg och arbetsbetyg för att det ska vara lättöverskådligt men även för att det ska se lite mer professionellt ut. Det blir enkelt för den som intervjuar att kolla igenom. Håll den alltid uppdaterad och se till att du vet vart de olika papprena finns i pärmen. 
 
 
Det viktiga på själva intervjudagen är att du är dig själv, klä dig utifrån tjänsten du söker men klä dig ändå i sådant du trivs. Det är annars svårt att få rätt självkänsla som behövs för att göra bra ifrån sig. Försök sedan att slappna av så mycket du kan och tänk att det är någon du känner dig bekväm med som ställer frågorna. Ge svaren som du tänker och inte svaren du tror de vill ha och behöver du tänka, gör det! Det ger ett seriöst intryck kring att du vill göra bra ifrån dig. Var dig själv och inte minst TRO PÅ DIG SJÄLV! Du kan mer än vad du tror och du kommer göra grymt bra ifrån dig!
 
 
 
Believe In Yourself!
 
 
 

Kokosmjölsbröd.

Kategori: Kost & Recept

Efter en härlig skogspromenad med mamma i den friska luften så blev det en lyxig söndags frukost. 
Jag gjorde ett gott kokosmjölsbröd, perfekt om man är glutenintolerant eller vill prova något nytt utan vetemjöl. 

4 st Bröd:
1 dl Kokosmjöl
2 msk Solrosfrön
3 Ägg
1/2 dl Kokosolja

Ugn: 250 grader

Börja med att blanda ihop kokosmjölet och solroskärnorna. Tillsätt ägg och olja och blanda till en jämn deg som du sedan plattar ut i en form. 
Ställ i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills att brödet fått en fin gyllenbrun yta i 250 grader.
Ät och njut! 


Vi gjorde riktigt lyxiga räksmörgåsar till frukost, med majonäs, ägg och räkor. Det gör verkligen det där lilla extra när man gör något speciellt till frukost och allra helat när man har tiden att göra det. I veckorna är det ofta stressigt och man slänger i sig frukosten för att sedan springa iväg till jobbet. Därför tror jag det är viktigt att man tar sig tiden att göra något riktigt gott och få äta i lugn och ro på sina lediga dagar. Believe In Yourself!