biyjossan.blogg.se

Believe In Yourself!

Dag 16.

Kategori: Eleiko PT

Ännu en grym förmiddag med Linus och rörlighet då vi gick gjorde de sista testerna som vi inte hann med igår, bröstryggen och Helkropp. Dessa tester är verkligen intressanta då man upptäcker så mycket som man tidigare inte tänkt på, uppmärksammar vart man är stel, vad man behöver jobba på och något som upptäcktes på mig var att mitt ena ben var något längre än det andra. Det har jag inte tidigare märkt eller reflekterat över. För att slutligen knyta ihop säcken så kom Linus med lite förslag på saker och övningar som kan göras om man är stel eller liknande. Men det finns 1000 olika sätt och 1000 olika övningar som man kan göra, så här gäller det att vara kreativ och anpassa sig efter individen man möter, dess förutsättningar och  kropp. 
 
Linus sa något som kändes bra innan vi slutade för dagen, han frågade oss om vi var förvirrade. Vilket de flesta av oss, jag tror till och med att alla svarade ja på. Han sa då, "om man känner sig mer förvirrad innan än efter så är det rätt, för meningen är nu att ni ska använda det ni lärt er hela tiden och på så sätt faller pusselbit efter pusselbit på plats!" Det kändes skönt att höra och jag tror att det är sant det han säger. Nu gäller det bara att jobba med det, lära sig och hitta sitt eget bästa sätt.
 
 
På eftermiddagen blev det att jobba med terapeutisk stretch Med Gustav Ström. Otroligt givande och välbehövligt. Stretchen har flera fördelar som bland annat minskad skaderisk, förbättrad rörlighet, ökad kroppskännedom, avslappnande och bättre teknik. Men det är viktigt att stretcha kontinuerligt för att bibehålla de positiva effekterna av stretch vilket är en "färskvara".
 

Det bästa med mitt jobb kommer vara att jag varje dag under hela livet kommer lära mig något nytt. Det finns så mycket att utforska och lära sig inom träningsvärlden, det är precis som det ska vara för att varje dag ska vara en utmaning och man ska längta till jobbet.
 
 
Believe In Yourself!
 
 
 
Kommentera inlägget här: