biyjossan.blogg.se

Believe In Yourself!

Dag 19.

Kategori: Eleiko PT

Det är lika roligt att vara tillbaka i Kista varje gång, bland alla träningsgalna och inspirerande vänner! 
Strength coach 1 med Lisette Nilsson är vad vi kommer spendera den närmsta tiden med. Vi kommer att jobba mycket med grunder och principer i tyngdlyftningens ryck och stöt. Något jag inte jobbat med så mycket tidigare så det är väldigt roligt och lärorikt. 
Första dagen var grym, Lisette är så inspirerande, energigivande och duktig! Hennes stora leende gör att man inte kan annat än att le och känna sig glad!
 
Vi började med mycket teori eftersom det är grunden för att sedan gå ut och jobba praktiskt. Hur man som coach kan använda sitt sunda förnuft för att ta fram det klienten vill ha. Det är viktigt att hela tiden reflektera varför saker görs och vad som är dess nytta. Kirkegaard sa något som är bra att ha med sig i yrket som personlig tränare, att man ska möta andra på den nivån de är idag och just nu. Ta in och förstå vad klienden kan och vad de vill utveckla. Det gäller att vara ödmjuk mot sin klient för att inge ett bra förtroende och därmed göra ett bra jobb.  
 
Inställningen är också viktigt, genom rätt inställning, att vara positiv och se möjligheterna så kommer man långt. Det är på så sätt lättare att inspirera kollegor och klienter till en positivare inställning. Klienten känner också att de fått ut mer av stunden med dig som PT och känner sig förhoppningsvis gladare. Lisette hade ett bra exempel på hjärnan där man kunde vara neutral, se möjligheter eller bara se problemen. Vi människor är väldigt duktiga på att se problem, det är därför viktigt att vända alla problem till möjligheter. Eller åtminstone ifrågasätta, kan jag göra något åt problemet? Om ja, gör då något åt det och se det som en utmaning och möjlighet. Om du däremot svarar nej, då är det bättre att släppa det och gå vidare eftersom du inte kan göra något åt det. 
En utmaning är att vända varje negativ tanke till något positivt inom 10 sekunder, prova får du se. Det känns bättre än man tror i hela kroppen. 
 
 
 
Vi gjorde även mycket roliga, givande och inspirerande saker praktiskt, en snabbanalys i 6 olika steg för att se vart kunden är idag och dess dagsform. Vi fortsatte med en sekvensövning där vi gjorde övningar 1-6, först gjorde vi dem var och en för sig för att sedan sätta ihop dem till en lång serie med övningar. Ett bra sätt att öva in sekvenserna inför ryck och stöt men även för att använda hjärnan på ett helt annat sätt i samband med rörelserna. Teknik, koordination och tankar krockade ibland men det var en nyttig övning. 
Vi fortsatte med övning och övning och övning på grundrörelserna sett i tyngdlyftningsperspektiv och vi började med knäböj bak, fram och över huvudet. Det var nyttigt att lära sig ännu mer kring vad man ska tänka på själv men även vad som är viktigt att hålla koll på hos andra. Otroligt lärorikt och givande!
  
 
Believe In Yourself!
 
 
Kommentera inlägget här: